Aan welke eisen moet het alarm aan mijn auto voldoen?

De alarmeisen zijn afhankelijk van de cataloguswaarde en de leeftijd van uw auto. Hoe duurder en jonger de auto is, hoe hoger de eisen zijn. Als u bij ons uw auto beperkt casco of allrisk wilt verzekeren en uw auto voldoet niet de aan de veiligheidseisen, dan zijn schades als gevolg van (poging tot) diefstal, inbraak of joyriding niet gedekt.

Oorspronkelijke cataloguswaardeAuto's jonger dan 4 jaar oudAuto's ouder dan 4 jaar oud
tot € 50.000Geen alarmeisenGeen alarmeisen
tussen € 50.000 t/m € 75.000Zie verderopGeen alarmeisen
boven € 75.000Zie verderopGeen alarmeisen

Auto's tussen tussen € 50.000 en € 75.000
Heeft u een auto waarvan de cataloguswaarde tussen de € 50.000,- en € 75.000,- ligt en deze is jonger dan 4 jaar? Uw auto moet minimaal één van de volgende alarmsystemen hebben.
  • Een VbV-SCM alarmsysteem met hellinghoekdetectie.
  • Een VbV-SCM startonderbreker met eigen autorisatie en een LoJack® track & trace systeem.

Auto's duurder dan € 75.000
Heeft u een auto waarvan de cataloguswaarde hoger is dan € 75.000,- en deze is jonger dan 4 jaar? Uw auto moet minimaal één van de volgende alarmsystemen hebben.
  • Een VbV-SCM alarmsysteem met hellinghoekdetectie in combinatie met een VbV-SCM voertuigvolgsysteem.
  • Een VbV-SCM alarmsysteem met hellinghoekdetectie en een LoJack® track & trace systeem

Eigen risico tijdens inbouwperiode
Binnen 10 werkdagen na de ingangsdatum dient uw auto van het vereiste alarmsysteem voorzien te zijn. Tijdens deze inbouwperiode geldt een eigen risico van € 2.000,- voor (poging tot) diefstal, inbraak of joyriding.VbV-SCM startonderbreker met eigen autorisatie (voorheen SCM Klasse 1)
Een elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering: een onderbreking van de startmotor en een andere, extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening. Het systeem bevat geen inbraakdetectie en geen alarmering. Bij voertuigen die af-fabriek al zijn voorzien van een goedgekeurde startblokkering werkt deze op het motormanagement.

VbV-SCM alarmsysteem met hellinghoekdetectie (voorheen SCM klasse 3)
Een Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen SCM klasse 3) uitgerust met detectoren in de auto. Wanneer er iets verandert aan of in de auto dan geven de detectoren een alarmsignaal en wordt de startmotor onderbroken.

VbV-SCM voertuigvolgsysteem (voorheen SCM klasse 4/5)
Een VbV SCM goedgekeurd voertuigvolgsysteem voorkomt diefstal. Een voertuigvolgsysteem is een systeem waarmee uw auto terug gevonden kan worden wanneer de auto toch gestolen is.

LoJack® track & trace systeem
Een voertuigvolgsysteem ontwikkeld om de locatie van uw auto snel, nauwkeurig en efficiënt terug te vinden. De politie en opsporingseenheden maken gebruik van dit systeem om gestolen auto's op te sporen.

Terug naar overzicht